Kako napraviti grupu na messangeru u 6 koraka

Saznajte kako napraviti grupu na messangeru u par koraka.

Meta redovno odrzava i apdejta svoje aplikacije, i time donosi nove promjene i razne dodatke i mogucnosti. Sigurno i vi pozelite onaj stari Facebook iz par godina unazad…  prije svih ovih ogromnih izmjena, kada je sve bilo jednostavno za pronaci i uraditi.  Danas cemo vam u par koraka pokazati kako napraviti grupu na messangeru.

Kako napraviti grupu na messangeru

Kako napraviti grupu na fejsbuku na iPhone , Android , Mac..?

Facebook je dobra drustvena mreza da ostane  uvijek u kontaktu sa svojim prijateljima, porodicom i aktivnim desavanjima u svijetu. Facebook je nastao davne 2004 godine, a osnivac ove jako popularne mreze je Mark Zuckerberg, bivsi student Harvarda. 

Na pocetku, ova drustvena mreza je bila namjenjena samo studentima Harvarda , koji su mogli tim putem komunicirati i razmjenjivati informacije a sada je trenutno tako reci ” centar svijeta”. Sigurni smo da vecina korisnika ove drustvene mreze ne bi mogla zamisliti jedan dan bez nje. Danas je fejsbuk nesto sasvim drugacije, danas fejsbuk igra veliku ulogu u biznisu, marketingu i mnogim kljucnim stvarima. U koracima ispod , mozete pogledati upute kako napraviti grupu na fejsbuku i komunicirati sa vama odabranim korisnicima:

  1. Otvorite aplikaciju Messanger na vasem telefonu

napraviti grupu na fejsbuku

2. Kliknite na new message ikonicu u gornjem desnom cosku

kako napraviti grupu na messangeru

3.Izaberite (oznacite) prijatelje koje zelite ubaciti

kako napraviti grupu na messangeru

4.Pritisnite OK u gornjem desnom cosku

Kako napraviti grupu na fejsbuku

5.Nakon sto se otvori Chat grupe kliknite na ” Ime grupe” ili “Name Group” da dodate naziv grupe

6.Dodajte zeljeni naziv Grupe i pritisnite  OK

Ukoliko ste tacno pratili korake , grupa bi trebala biti kreirana kao sto smo prikazali na slici iznad.  Ukoliko imate dodatni pitanja pisite nam u komentare. Za vise ovakvih tutorijala posjetite nas sajt Web Tutorials